A treia ediție LITTLE CHEF – un concurs de gătit pentru copiii creativi și inventivi, marca MP KIDS EVENTS

Shape Image One

Pe data de 3 iunie 2024, la CULINARYON, s-a desfășurat a treia ediție a concursului de gătit dedicat copiilor creativi și inventivi, pasionați de gătit. Evenimentul este semnat de MP Kids Events și s-a concentrat pe susținerea unei pasiuni din ce în ce mai răspândite în rândul copiilor de toate vârstele, bucătăria. Cei mici au avut parte de supravegherea și îndrumarea lui Marcian Vodnar, cunoscut și ca Chef Marci, și s-au întrecut în pregătirea a două preparate culinare foarte îndrăgite de copii, paste și desert, mai exact tortellini cu sos rose și tiramisu cu căpșuni. Concurenții, cu vârste între 7 și 17 ani, s-au bucurat, timp de 4 ore, de spațiul și bucătăria profesională puse la dispoziție de CULINARYON și de sfaturile de gătit ale lui Chef Marci.

Juriul a fost format din 3 reprezentanți pasionați de arta culinară, iubitori de preparate delicioase și ingrediente de calitate: Dan Vodnar, profesor de gastronomie, Valentina Vesler, director de comunicare și PR Valvis Holding și Robert Diaconeasa (Daddy Cool), antreprenor de fapte bune. Membrii juriului s-au concentrat pe gustul preparatelor și plating, dar au apreciat și exprimarea individuală și originalitatea concurenților. Astfel că, după o jurizare atentă, câștigătoarea primei ediții LITTLE CHEF a fost desemnată Yana Anastasia Pautov, pasionată de gătit. Câștigătoarea titlului LITTLE CHEF a primit trofeul LITTLE CHEF, precum și un șort de bucătărie personalizat și o diplomă de câștigător, care să o inspire și să o motiveze și pe viitor în bucătărie.  

Marcian Vodnar – sau Chef Marci, trainerul concursului de gătit Little Chef este vocea noii generații de bucătari profesioniști din România care au studiat și au lucrat în străinătate, alegând apoi să se întoarcă în țară, unde se implică activ și cu multă pasiune în proiecte de anvergură. Chef Marci are o experiență vastă în bucătăria italiană și mediteraneană, am putea să spunem unic în România. El a lucrat pentru restaurante prestigioase cu stele Michelin.

Dan Vodnar este profesor de gastronomie la USAMV Cluj și un expert recunoscut în știința alimentelor. El combină pasiunea pentru gătit cu cercetarea inovatoare, promovând soluții sustenabile în alimentație. În cadrul competiției Little Chef, Dan Vodnar aduce un plus de valoare, împărtășind cunoștințele sale despre tehnici culinare moderne și despre cum inovațiile în gastronomie pot îmbunătăți viața de zi cu zi.

Valentina Vesler este director de comunicare și PR la Valvis Holding, unde gestionează strategiile de comunicare pentru branduri renumite, precum Aqua Carpatica. Cu o experiență vastă în relațiile publice și un interes deosebit pentru dezvoltarea tinerelor talente, Valentina aduce o perspectivă unică asupra felului în care produsele de calitate pot fi promovate și valorificate în contexte educative, cum este Little Chef.

Robert Diaconeasa, cunoscut și ca Daddy Cool, este antreprenor și activist pentru cauze sociale, fiind implicat în diverse proiecte de caritate. Cu o carieră în blogging și influență socială, Robert este recunoscut pentru inițiativele sale în sprijinul comunității și pentru promovarea valorilor pozitive. În cadrul Little Chef, el îi încurajează pe copii să își urmeze pasiunile și să învețe că gătitul nu este doar despre mâncare, ci și despre crearea de experiențe care aduc oamenii împreună.

Calitatea produselor folosite în timpul concursului de gătit au fost asigurate de Barilla, Artesana, Alka, Aqua Carpatica.

Ediția a treia a evenimentului Little Chef, desfășurată în iunie 2024, marchează continuarea cu succes a seriei de evenimente organizate sub marca MP Kids Group, menite să susțină pasiunile celor mici și să ofere oportunități de educație alternativă. „Cele mai mari schimbări vin din pași mici! Copiii și adolescenții din România au nevoie de experiențe educative, creative și de calitate. E important să le oferim un loc în lumea noastră, pentru a-și descoperi cu adevărat pasiunile și talentele”, a declarat Bianca Păduraru, fondatoarea MP Kids Group.

Bucătăria este un domeniu care continuă să evolueze în România, atrăgând tot mai mulți tineri interesați să-și dezvolte abilitățile. Ediția din acest an a Little Chef a fost un spațiu ideal în care copiii și-au putut dezvolta creativitatea și originalitatea, sub îndrumarea unor profesioniști de top. Aceștia au lucrat cu produse de calitate, de la ingrediente locale până la branduri consacrate, reușind să creeze preparate apreciate de juriu.

„Vrem să susținem cât mai multe astfel de evenimente și să fim aproape de copiii pasionați și de părinții care îi susțin. Little Chef devine, cu fiecare ediție, o platformă de educație și descoperire pentru tinerii pasionați de gastronomie,” a adăugat Bianca.

Copiii s-au bucurat și au învățat de la profesioniști, iar juriul a fost impresionat de cât de bine au gătit cei mici și de cât de mult au reușit să-și pună amprenta personală în farfurie. Întreaga poveste, cu și mai multe informații și fotografii de la a treia ediție a evenimentului LITTLE CHEF pot fi găsite pe pagina https://mpkidsgroup.ro/ și pe rețelele de social media asociate MP KIDS GROUP:

https://www.instagram.com/mp_kids_group/

https://www.instagram.com/mp_kids_academy/

https://www.facebook.com/mpkidsacademy