LITTLE CHEF, ediția a II-a – un concurs de gătit pentru copiii creativi și inventivi, marca MP KIDS EVENTS

Shape Image One

Pe data de 15 decembrie 2023, începând cu ora 16:00, la sediul Institutului Culinar Disciples
Escoffier, se desfășoară cea de-a doua ediție a concursului de gătit dedicat copiilor creativi și
inventivi, pasionați de gătit. Evenimentul este semnat de MP Kids Events și se concentrează pe
susținerea unei pasiuni din ce în ce mai răspândite în rândul copiilor de toate vârstele, bucătăria.
Cei mici vor avea parte de supravegherea și îndrumarea lui Marcian Vodnar, cunoscut și ca Chef
Marci, și se vor întrece în pregătirea a două preparate culinare surpriză, dar foarte îndrăgite de copii.
Concurenții, cu vârste între 7 și 17 ani, se vor bucura din plin, timp de 4 ore, de spațiul și bucătăria
profesională puse la dispoziție de Institutul Culinar Disciples Escoffier și de sfaturile de gătit ale lui
Chef Marci.

Juriul va fi format din 3 reprezentanți ai industriei Horeca: Coralia Oproiu, Ștefan Oprea și Cristian
Dumitru. Membrii juriului se vor concentra pe gustul preparatelor și plating, dar vor fi atenți și la
exprimarea individuală și originalitatea concurenților. Câștigătorul Little Chef și restul participanților
vor primi premii și cadouri surpriză, cu sprijinul partenerilor evenimentului: Barilla, Hotel Belvedere,
Artesana și Aqua Carpatica.
Marcian Vodnar – sau Chef Marci, trainerul concursului de gătit Little Chef este vocea noii generații
de bucătari profesioniști din România care au studiat și au lucrat în străinătate, alegând apoi să se
întoarcă în țară, unde se implică activ și cu multă pasiune în proiecte de anvergură. Chef Marci are o
experiență vastă în bucătăria italiană și mediteraneană, am putea să spunem unic în România, și a
lucrat pentru restaurante prestigioase cu stele Michelin. Chef Marcian Vodnar, un profesionist în
bucătărie și un prieten de bază al Little Chef. La prima ediție Little Chef, Chef Marci a fost o prezență
constantă la bancurile tuturor participanților, oferindu-le copiilor tot sprijinul necesar, iar aceștia l-au
îndrăgit de la început!

Coralia Oproiu – sau Cora, așa cum îi spun cunoscuții – este unul dintre jurații celei de-a doua ediții
Little Chef. Cora, așa cum o știu cunoscuții, este unul dintre oamenii din spatele producției Chefi la
cuțite, una dintre cele mai îndrăgite emisiunii de gătit din România. Cora este pasionată de gătit și
face acest lucru constant, cu atât mai mult de când are grijă de alimentația sănătoasă a celor două
fetițe pe care le are. Îi place să încerce preparate culinare noi cu fiecare ocazie, iar atunci când face
asta e foarte atentă la plating și la miros. Pentru Cora, definiția gustului înseamnă o mâncare bună,
sănătoasă și gătită corect.

Ștefan Oprea este jurat în cadrul celei de-a doua ediții Little Chef, este unul dintre promotorii
gastronomiei internaționale de top din România. După ce a locuit aproape treizeci de ani în Franța și
a gestionat afaceri de succes din domenii diverse, s-a hotărât să se întoarcă în România pentru a
contribui în mod activ la dezvoltarea următoarelor generații de chefi bucătari. Director al Institutului
Culinar Disciples Escoffier, Ștefan Oprea este cel care a pus bazele unui program educațional
complex, sub egida principiilor gastronomiei franțuzești de la cel mai înalt nivel, cu scopul de a oferi
o platformă de învățare performantă și un spațiu de practică care să respecte cele mai înalte
standarde internaționale. Ștefan Oprea pune pe primul loc educația gastronomică, atât în plan
profesional, pentru profesioniștii din bucătărie, cât și ca element cultural de evoluție a unei societăți,
din perspectiva educării și rafinării gusturilor culinare aparținând publicului larg.
Cristian Dumitru a intrat în contact cu lumea culinară încă din copilărie, la frageda vârstă de 8 ani,
trezind în el o pasiune arzătoare pentru bucătărie. Apoi, ca adolescent, a lucrat în timpul său liber în
localurile părinţilor, aflând atât secretele gastronomiei, cât şi ale businessului de restaurant în
general, astfel încât în 2010 la vârsta de 25 de ani, a preluat conducerea unui restaurant care
funcţiona strict pe evenimente și pe care l-a gestionat timp de 8 ani. Această perioadă a fost de un
mare impact asupra tânărului chef, care a învățat să își asume riscuri de dragul evoluției și să facă
lucrurile bine, cu cap, să îi placă ceea ce face și să-și investească energia și resursele în lucrurile care
merită și care îl fac cu adevărat fericit. A fost implicat în prezentări, jurizări, programe de training şi
alte activităţi, iar ulterior, Cristian Dumitru a luat decizia de a se reîntoarce în bucătărie, dar de
această dată în restaurantul personal.

Calitatea produselor folosite în timpul concursului de gătit vor fi asigurate de partenerii
evenimentului: Barilla, Artesana și Fragedo. Barilla – paste italiene autentice, de înaltă calitate,
este partener principal al evenimentului LITTLE CHEF și un nume de referință în industria culinară.
Înființată în 1877, Barilla este acum un grup internațional prezent în peste 100 de țări. Lider
mondial pe piețele de paste și sosuri gata de utilizare în Europa continentală, produse de
panificație în Italia și pâine crocantă în Scandinavia, Grupul Barilla este recunoscut în întreaga lume
ca simbol al know-how-ului italian. Artesana – artizanii laptelui pur, neomogenizat, integral, cu
pasteurizare blândă, asigură produsele lactate de calitate superioară, care vor sta la baza
preparatelor de la cele două probe. Iar Fragedo, liderul mărcilor de carne de pui din România,
garantează pentru siguranță și calitate, fiind recent reconfirmat pentru a 5-a oară consecutiv în
topul preferințelor de consum ale părinților din țara noastră, fiind desemnat No 1 Forbes Brands
for Kids și în acest an, „cea mai de încredere marcă de carne (pui, porc, vită etc)”.

Evenimentul LITTLE CHEF din luna decembrie se află deja la cea de-a doua ediție, parte dintr-un lung
șir de evenimente derulate sub marca MP KIDS GROUP, pentru susținerea pasiunilor celor mici și
pentru educația alternativă a acestora. „Cele mai mari schimbări se produc adesea prin pași mici!
Copiii, adolescenții din România au nevoie de experiențe educative, creative, de calitate. E timpul
să le facem loc în rândul meseriilor noastre, ale oamenilor mari, pentru a-și putea descoperi cu
adevărat pasiunile și talentele pe care le au. Iar bucătăria este un domeniu în continuă schimbare
pe piața românească, care a cunoscut o deschidere și o creștere fabuloasă în ultimii ani și care se
bucură de mare interes în rândul copiilor de toate vârstele. E un spațiu în care creativitatea și
originalitatea copiilor se pot desfășura la cele mai înalte cote, în timp ce învață și își dezvoltă
abilități noi, sub îndrumarea atentă a unor profesioniști în domeniu, cum este Chef Marci. Un
spațiu în care lucrează cu produse de calitate, așa cum sunt pastele Barilla, lactatele Artesana sau
carnea de pui de la Fragedo, și în care reușesc să vadă că pot găti preparate delicioase, apreciate
de alți profesioniști în bucătărie. Vrem să susținem cât mai multe astfel de evenimente, să fim
aproape de copiii pasionați și de părinții care își doresc să le fie aproape în pasiunea lor!” ne-a
declarat Bianca Păduraru, fondator MP KIDS GROUP și MP KIDS EVENTS.

MP KIDS GROUP
https://mpkidsgroup.ro/
https://www.instagram.com/mp_kids_group/
https://www.instagram.com/mp_kids_academy/
https://www.facebook.com/mpkidsacademy