Pe data de 16 iulie 2023, la sediul Horeca School, s-a desfășurat prima ediție a concursului de gătit dedicat copiilor creativi și inventivi, pasionați de gătit. Evenimentul este semnat de MP Kids Events și s-a concentrat pe susținerea unei pasiuni din ce în ce mai răspândite în rândul copiilor de toate vârstele, bucătăria. Cei mici au avut parte de supravegherea și îndrumarea lui Marcian Vodnar, cunoscut și ca Chef Marci, și s-au întrecut în pregătirea a două preparate culinare foarte îndrăgite de copii, paste și ciocolată de casă. Cei 20 concurenți, cu vârste între 7 și 17 ani, s-au bucurat, timp de 4 ore, de spațiul și bucătăria profesională puse la dispoziție de Horeca School și de sfaturile de gătit ale lui Chef Marci.
Juriul a fost format din 3 reprezentanți ai industriei Horeca: Nicolle Birta, Horia Manea și Cristian Cojanu. Membrii juriului s-au concentrat pe gustul preparatelor și plating, dar au apreciat și exprimarea individuală și originalitatea concurenților. Astfel că, după o jurizare atentă, câștigătoarea primei ediții LITTLE CHEF a fost desemnată Bianca Enache, în vârstă de 17 ani, pasionată de gătit. Câștigătoarea titlului LITTLE CHEF a primit lingura și boneta LITTLE CHEF, precum și un șort de bucătărie personalizat și o diplomă de câștigător, care să o inspire și să o motiveze și pe viitor în bucătărie. Iar la final, toți participanții au primit din partea Barilla cadouri care să-i bucure și să le amintească de evenimentul LITTLE CHEF.
Marcian Vodnar – sau Chef Marci, trainerul concursului de gătit Little Chef este vocea noii generații de bucătari profesioniști din România care au studiat și au lucrat în străinătate, alegând apoi să se întoarcă în țară, unde se implică activ și cu multă pasiune în proiecte de anvergură. Chef Marci are o experiență vastă în bucătăria italiană și mediteraneană, am putea să spunem unic în România, a lucrat pentru restaurante prestigioase cu stele Michelin.
Nicolle Birta – sau Margot, așa cum îi spun cei care o urmăresc – este om de comunicare & creator de concepte, promotor al bunului gust și al convivialității, primul român absolvent al programului Hautes Études du Goût Le Cordon Bleu Paris și fondator al Bistro Margot și Repertoire. Nicolle a reușit cu creativitatea ei să creeze în 2010 propriul proiect editorial, bistromargot.ro, un spațiu virtual dedicat poveștilor cu gust și artei de a trăi, o platformă de food culture & fine living și unul dintre primele site-uri românești care au explorat, ca direcție, istoria gastronomiei și studiile despre gust.
Horia Manea este un antreprenor de succes din zona culinară, executive pastry chef, iubește pizza, iar în timpul liber este actor. Horia a cochetat cu gătitul încă de la vârsta de 5 ani, când datorită bunicii a învățat ce înseamnă mâncarea gătită din iubire. De mic copil a visat să ducă mai departe tainele din bucătărie și să ne bucure inimile prin minunățiile de dulciuri pe care le prepară. Pasiunea si iubirea l-au determinat pe Chef Horia, acum după 32 de ani, să refacă toate rețetele bunicii sale.
Cristian Cojanu este unul dintre tinerii cursanți ai Horeca Culinary School. De peste un an de zile se pregătește pentru o viitoare carieră în meseria de bucătar. Deși are doar 11 ani, în timpul liber preferă să gătească sau să se joace construind cu piese de lego. Asta atunci când nu pictează, desigur. Printre preferatele lui în bucătărie se numără pizza și burgerii, dar și dulciurile îi ies de minune. Pe scurt, un viitor bucătar complet.
Calitatea produselor folosite în timpul concursului de gătit au fost asigurate de Barilla, paste italiene autentice, de înaltă calitate, partener principal al evenimentului LITTLE CHEF și un nume de referință în industria culinară.
Evenimentul LITTLE CHEF desfășurat duminica aceasta este se află la prima ediție dintr-un lung șir de evenimente care vor fi derulate sub marca MP KIDS GROUP, pentru susținerea pasiunilor celor mici și pentru educația alternativă a acestora. „Cele mai mari schimbări se produc adesea prin pași mici! Copiii, adolescenții din România au nevoie de experiențe educative, creative, de calitate. E timpul să le facem loc în rândul meseriilor noastre, ale oamenilor mari, pentru a-și putea descoperi cu adevărat pasiunile și talentele pe care le au. Iar bucătăria este un domeniu în continuă schimbare pe piața românească, care a cunoscut o deschidere și o creștere fabuloasă în ultimii ani și care se bucură de mare interes în rândul copiilor de toate vârstele. E un spațiu în care creativitatea și originalitatea copiilor se pot desfășura la cele mai înalte cote, în timp ce învață și își dezvoltă abilități noi, sub îndrumarea atentă a unor profesioniști în domeniu, cum este Chef Marci. Un spațiu în care lucrează cu produse de calitate, cum sunt pastele Barilla, și în care reușesc să vadă că pot găti preparate delicioase, apreciate de alți profesioniști în bucătărie. Vrem să susținem cât mai multe astfel de evenimente, să fim aproape de copiii pasionați și de părinții care își doresc să le fie aproape în pasiunea lor!” ne-a declarat Bianca Păduraru, fondator MP KIDS GROUP și MP KIDS EVENTS.
Duminica aceasta, copiii s-au bucurat și au învățat de la profesioniști, iar juriul a fost impresionat de cât de bine au gătit cei mici și de cât de mult au reușit să-și pună amprenta personală în farfurie. Întreaga poveste, cu și mai multe informații și fotografii de la prima ediție a evenimentului LITTLE CHEF pot fi găsite pe pagina https://mpkidsgroup.ro/ și pe rețelele de social media asociate MP KIDS GROUP:
https://www.instagram.com/mp_kids_group/
https://www.instagram.com/mp_kids_academy/
https://www.facebook.com/mpkidsacademy